1960: Quan els nois amb corbata no anaven a la presó (Clàssica) (Catalan Edition) por Jordi Mercader Farrés

1960: Quan els nois amb corbata no anaven a la presó (Clàssica) (Catalan Edition) por Jordi Mercader Farrés
Titulo del libro : 1960: Quan els nois amb corbata no anaven a la presó (Clàssica) (Catalan Edition)
Fecha de lanzamiento : January 23, 2014
Autor : Jordi Mercader Farrés
Número de páginas : 400
Editor : Columna CAT

1960: Quan els nois amb corbata no anaven a la presó (Clàssica) (Catalan Edition) de Jordi Mercader Farrés está disponible para descargar en formato PDF y EPUB. Aquí puedes acceder a millones de libros. Todos los libros disponibles para leer en línea y descargar sin necesidad de pagar más.

Jordi Mercader Farrés con 1960: Quan els nois amb corbata no anaven a la presó (Clàssica) (Catalan Edition)

Barcelona, juny de 1959. El director de La Vanguardia, Luis Galinsoga, profereix la mítica frase “Todos los catalanes son una mierda” pel fet de sentir l’homilia en català en una església de Barcelona. Aquest incident origina una campanya molt activa contra el diari per part del grup de joves catòlics catalans liderats per Jordi Pujol.


En un moment en què la dictadura de Franco intentava congraciar-se amb la societat catalana, això propiciarà la destitució de Galinsoga per part del govern de Madrid. Aquesta victòria popular enfortirà l’oposició catalana al franquisme, i la motivarà a emprendre noves accions que culminen en els Fets del Palau de la Música, que va suposar la detenció de Jordi Pujol el maig de 1960 i la seva condemna a set anys de presó.